Vagyonvédelem

Lomtalanítások illegális gyűjögetői

A városi lomtalanítások, amelyeknek célja a feleslegessé vált tárgyak elszállítása, hosszú ideje szolgálják a városok tisztaságát. Azonban napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a problémával, hogy illegális gyűjtögetők vándorolnak az utcákon, akik ellopják a lomokat még mielőtt azokat hivatalosan elszállítanák. Betekintést nyújtunk ebbe a problémába, továbbá azt az álláspontot fogalmazzuk meg, hogy a városi lomtalanításokat biztonsági őrrel kell felügyeltetni az illegális gyűjtögetők miatt, mivel a lakosság által elszállítás céljából az utcára kitett lomok az önkormányzatok tulajdona.

A városi lomtalanítások jelentősége

Az önkormányzatok által meghírdetett lomtalanítások nem összetévesztendők a cégek által végzett lomtalanítással. Ezeknek kiemelkedő jelentősége van a városi környezet tisztaságának fenntartásában. Ezek a programok lehetővé teszik a lakosság számára, hogy könnyen megszabadulhasson a feleslegessé vált bútoroktól, elektronikai cikkektől, háztartási gépektől. Emellett a lomtalanítások hozzájárulnak az újrahasznosításhoz, mivel a lomok egy része további feldolgozásra kerül.

Azonban a városi lomtalanításoknak is vannak kihívásai, és az egyik legnagyobb probléma az illegális gyűjtögetők jelenléte. Ezek az emberek általában a lomok értékes részeit lopják el, hogy aztán eladják. Ennek eredményeként az önkormányzatok és az eredeti tulajdonosok elveszítik a lehetőséget az újrahasznosításra, és a városi környezet szépsége is romlik.

Az illegális gyűjtögetők veszélyei

Az illegális gyűjtögetők nem csak az önkormányzatok és az eredeti tulajdonosok anyagi veszteségét okozzák, hanem jelentős veszélyeket is hordoznak. Magánlakásoknál közelítik meg a lomokat, és a lomtalanítások ideje alatt hozzáférhetnek az ingatlanokhoz. Ez növeli a betörések esélyét, ami komoly biztonsági aggályokat vet fel.

Másodsorban, az illegális gyűjtögetők gyakran olyan módszereket alkalmaznak, amelyek veszélyeztetik saját és mások egészségét. Az elektronikai hulladékokat rendszerint szakszerűen kell kezelni a benne található veszélyes anyagok miatt. Az illegális gyűjtögetők azonban nem rendelkeznek ezzel a szükséges szakértelemmel, így egyszerűen kidobják az ilyen hulladékokat az utcán, ami környezetvédelmi problémákat okoz.

Az önkormányzatok tulajdona

Fontos megérteni, hogy a lomtalanítás céljából az utcára kitett lomok az önkormányzatok tulajdonát képezik. Az önkormányzatok felelősek a városi környezet fenntartásáért. A lakosság részéről történő hozzájárulás, hogy azokat az ingatlanok elé helyezzék ki, nem jelenti azt, hogy a lomokat bárki elvigye vagy használja.

Ezért az illegális gyűjtögetők tevékenysége jogellenes és sérti az önkormányzatok tulajdonjogát. Az önkormányzatok felelőssége megvédeni a lomokat és biztosítani, hogy azokat csak a hivatalos lomtalanítás során szállítsák el.

A biztonsági őrök szerepe

A városi lomtalanítások során a biztonsági őrök játsszák a kulcsfontosságú szerepet a rend fenntartásában. A jelenlétük megakadályozza az illegális gyűjtögetőket abban, hogy eltulajdonítsák a lomokat. Emellett segítenek megakadályozni az illetéktelen behatolásokat az ingatlanok területére, ami növeli a lakosság biztonságát.

A biztonsági őröknek az is feladata, hogy ellenőrizzék azokat, akik a lomokat elszállítják. Ezzel megakadályozhatják az illegális gyűjtögetőket abban, hogy a lopott lomokat értékesítsék vagy felhasználják.

Biztonsági szolgálat Vagyonvédelmi cég
Cégismertető
Napjainkban nagyon sok vagyonvédelmi cég tevékenykedik hazánkban, kisebb-nagyobb sikerrel. Mi tudjuk, hogy céljaink eléréséhez a mércét a jelenleginél magasabbra kell állítani, a megbízóink bizalmának elnyerése, és közös megelégedettségünk megőrzése érdekében. Ez számunkra csak úgy lehetséges, ha a vállalt feladatokat magas szinten végezzük. Hogy ezt megtehessük, nagyobb figyelmet fordítunk arra, hogy munkatársaink valóban magas színvonalon képzett szakemberek legyenek.

A társaság olyan személy- és vagyonőröket tart nyilván, akik válogatott szakemberek. Belőlük egy olyan csapatot állítottunk fel, akik megbízhatóak és jogszerűen végzik a munkájukat. Rendszeres képzésben részesülnek, hogy munkájukat felkészülten tudják végezni, és ezáltal megfeleljenek az ügyfeleink által támasztott követelményeknek.

Alkalmazottaink, az egyedi megbízási szerződésben a megbízóval egyeztetett, vagy a megbízó által készítetett őrutasítás alapján végzik feladataikat.

Szolgáltatásaink

Cégünk az alább felsorolt tevékenységi körökben érdekelt:
 • Élőerős őrzés
 • Vagyonvédelem
 • Objektumvédelem
 • Üzletek-, irodaházak védelme
 • Portaszolgálat
 • Recepciós szolgálat
 • Telephely őrzés védelem
 • Járőrszolgálat
 • Parkoló őrzés

 • Kapcsolat

  General Safety Bt.
  Cím: 2131 Göd, Jávorka u. 3.
  Telefon: +36 30 661 2725
  E-mail: info@generalsafety.hu
  Facebook General Safety Bt. Twitter General Safety

  Weboldal: General Computer
  Címkék

  VAGYONVÉDELEM AUTÓSZERVIZEK ŐRZÉSE SZTÁROK VÉDELME BIZTONSÁGI ŐRÖK EDZÉSE